top of page
ASSOCIACIÓ NÀUTICA SOCIAL THALASSA


l’Associació Nàutica Social THALASSA és una organització no governamental sense ànim de lucre que treballa per facilitar l'accés a la navegació, el coneixement de la biodiversitat marina i la presa de consciència ecològica al conjunt de la població, en especial atenció a les persones en risc d'exclusió social o que pateixen algun tipus de malaltia. 

CONTEXT

En el nostre imaginari col·lectiu associem la nàutica a un món elitista, exclusiu i excloent a l’hora. L'accés al mar no está a l'abast de tothom

La majoria de la població i especialment els grups amb més vulnerabilitat s'han vist privats de l'accés directe al mar, veient la platja com una frontera insalvable. Entenem la mar com un bé comú que cal conèixer i conservar per poder gaudir-ne.

L'Associació Nàutica Social Thalassa neix amb la voluntat ferma de revertir

 

OBJECTIUS

L'Associació Nàutica Social Thalassa treballa per aconseguir una mar més social, portant a terme projectes que brindin l'oportunitat de “viure el mar” com una experiència potent i transformadora.

1 - Accés a la navegació

La navegació com escola de vida.

Creiem que la navegació en general, però especialment la navegació a vela és el mitjà més natural d’acostar-se a la mar. La immersió en aquest medi desconegut per a la gran majoria de la població ajuda a prendre consciència de pertinença a un món més ampli i ajuda sentir que es forma part d’aquest bé comú.

La voluntat de l’ Associació Nàutica Social THALASSA és brindar la oportunitat de viure aquesta experiència  al conjunt de la població.

2 - Coneixement de la biodiversitat marina.

Protegim el que estimem i només estimem el que coneixem.

Partim de la convicció profunda que el coneixement del medi marí i la seva biodiversitat necessàriament ha de ser inclusiu si volem conservar-lo.

L’ Associació Nàutica Social THALASSA facilitarà les eines necessàries per a que cada sortida a mar contribueixi en el coneixement i divulgació de la biodiversitat marina.

En els nostres projectes, els participants adquiriran coneixements del medi marí i la seva riquesa mitjançant l’observació, identificació i mapatge de poblacions de meduses, tortugues, aus marines, peixos pelàgics, dofins i cetacis que ens permetin veure en les diferents sortides.

3 - Presa de consciència ecològica

Ser ecolgista, passa per un canvi intern i profun.

El vincle directe amb la mar, la seva biodiversitat i la presa de consciència de la seva fragilitat genera dubtes i desperta en les persones un esperit crític .

La Mediterrània és un dels embornals de plàstics més gran del món: és la preocupant conclusió a què han arribat un grup de científics de la UB després d'estudiar els fons marins de tot el món.

L’ Associació Nàutica Social THALASSA vol demostrar com l’observació “in situ” del problema de la contaminació als nostres mars conjuntament amb la col·laboració en un treball d’investigació sobre la presència d’aquests microplàstics (prenent mostres d’una zona concreta) , ajuda als nous navegants a formar-se una opinió pròpia sobre aquest tema, facilitant així un canvi profund d’actituds i hàbits.

IMG_4072.HEIC
bottom of page