top of page

La mar de Solidaris

"Benvinguts a bord, passeu, passeu..."

c253004e-28fb-4005-ab5a-de4139b61974.jpg

LA UNIÓ DEL MÓN NÀUTIC I EL SECTOR SOCIAL MES VULNERABLE

 

El projecte "La Mar de solidaris" vol teixir complicitats entre el món nàutic professional i el sector social mes vulnerable, facilitant que els/les usuaris/es de les entitats que treballen amb grups en risc d’exclusió social o bé pateixen algun tipus de malaltia, puguin gaudir d’una experiència nàutica proposada per els professionals del sector.

Proposem tastets de mar, sortides a mar de curta durada on els professionals del lloguer d’embarcacions amb patró exerceixen d’amfitrions i els usuaris de les  entitats participen activament ja sigui portant el timó una estona o bé ajudant a caçar les veles, gaudint d'aquesta experiència com a convidats d’honor.

La descoberta del mon marítim de la mà d’un professional que se l’estima i vol compartir la seva passió, es la millor manera de fer-ho. Per altre banda estem convençuts dels aspectes beneficiosos i terapèutics que aporta una primera experiència a mar a totes les persones que mai han tingut aquesta oportunitat.
 

OBJECTIU

Socialitzar l'accés a la mar

Entenem la mar com un bé comú del que tots i totes hauríem de poder gaudir-ne.  La platja es lliure pero unes braçades mes enllà, sembla que estigui reservat només a profesionals i als particulars que s'ho poden permetre.

Una experiència nàutica encara que sigui de curta durada ens obre la ment i ens fa partíceps d'un mon mes ampli. Els profesionals son els primers en reconèixer el privilegi que suposa estar en contacte diari amb el mon marí, i estan molt oberts a brindar l'oportunitat de compartir-ho amb persones que degut a la seva situació no han viscut mai una experiència com aquesta.

SEU i AMBIT D'ACTUACIÓ

L’àmbit d’actuació a dia d’avui és a nivell de comarca, gràcies a la bona acollida que ha tingut entre les empreses que es dediquen al lloguer d'embarcacions amb patró al ports del Maresme i al teixit associatiu de la comarca. 

En el futur inmediat, volem que aquest model pugui ser present a tots els ports de la costa Catalana, donant el màxim de cobertura.

 

COM EL PORTEM A TERME

L’Associació Nàutica Social Thalassa facilita el contacte, tutela i s’encarrega del procés de coordinació entre les empreses nàutiques amb sensibilitat social i les entitats que treballen en aquest àmbit i que consideren que una experiència a mar pot ser una oportunitat beneficiosa pel perfil dels seus usuaris.

A mar s'hi pot sortir tot l'any sempre que les condicions meteorológiques siguin favolrables. Cada cop mes l'estiu s'allarga i les temporades es dilueixen, brindant dies espectaculars en plè hivern. Aprofitant la temporada baixa (d'Octubre a Maig) on les embarcacions dedicades al turisme tenen una devallada de peticions i baixen les seves tarifes, els hi proposem participar del projecte acordant un preu solidari que ofertem a les entitats interessades.

D'aquesta forma aconseguim que les empreses amb consciència social puguin oferir sortides sense que afecti la seva activitat principal i alhora fer-ho atractiu/assequible per les entitats. L'import de les sortides les asumeix l'entitat i l'Associació Nàutica Social Thalassa contribueix en mesura del possible.

 

COM SON LES SORTIDES

Les sortides es caracteritzen per ser tastets de mar, properes i paticipatives en mesura del possible.

  • Tastets de mar: Sortides d'una durada curta entre 2 i 4 hores en total, desde el moment d'embarcar a la despedida. No cal mes, per ser un primer contacte... es bo que sigui breu.

  • Properes: en diem properes perque no només treiem gent a navegar, el patró/na de l'embarcació rep als nous tripulants com a convidats d'honor, presentant-se i explicant que li agrada del seu món, com funciona la embarcació i convidan los a gaudir de l'experiència.

  • Participatives: procurem que aquestes sortides siguin en mode participatiu, ja sigui agafant el timó una estona o bé col·laborant en alguna de les feines a l'hora de navegar.

 

Totes les sortides van destinades als usuaris/pacients de les entitats que participen en aquest projecte pero en totes elles han d'anar acompanyats per els seus cuidadors, tutors o responsables en una proporció que s'adecui a la singularitat i tipologia de l'entitat.

 

La meteorología és una de les variables mes importants a l'hora de portar a terme les sortides. Actualment tenim pronóstics força fiables amb dies d'anterioritat que es van consultant i es  posen en comú entre l'empresa que fa la sortida i el membre encarregat de l'Associació que coordina les sortides pero sempre en última instància serà el patró/na qui tingui l'última paraula. Per tant la política de cancelació es molt laxa, primant sempre que les condicions siguin optimes per gaudir d'un dia a mar.

EMPRESES COL·LABORADORES

descarga (5).jpeg
Logo Cara al Vent HORITZ-a sang gran_edi
custom_sailing_edited.png

ENTITATS INTERESSADES

Si estas interessat en el projecte
bottom of page